Handleiding

Hier vind je alles wat je nodig hebt om je
Sprinter Website te maken en te beheren.

En kom je er niet uit dan staan we klaar om je verder te helpen!

Beginner

In deze handleiding leren we hoe je een Sprinter Website kunt aanpassen. Je ontdekt de mogelijkheden om de inhoud, opmaak en functionaliteit van je website aan te passen, zodat deze perfect aansluit bij jouw wensen en doelgroep.

Gevorderd

Ook voor gevorderen proberen we nuttige informatie en tips te geven. Vaak zal je iets volgens een bepaalde werkwijze hebben gedaan en kan blijken dat bepaalde dingen op een andere manier sneller zijn te verwezenlijken.

Expert

Als expert op het gebied van Elementor en Astra zal je onze hulp waarschijnlijk niet echt nodig hebben. Toch kan het fijn zijn eens van gedachten te wisselen over een bepaalde uitdaging die je op weg tegenkomt. En misschien leren we ook nog iets van jou!

Het aanpassen van de algemene instellingen

01.

In dit hoofdstuk geven we wat algemene uitleg over het dashboard, het plaatsen van je logo en de favicon en de aangeven van de titel van de website

02.

De header is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je website. In een Sprinter Website is die makkelijk aan te passen!

03.

Het afsluitende stukje van je website wat op iedere pagina terugkomt, de footer. Natuurlijk mogen daarin je bijvoorbeeld je contactgegevens niet ontbreken.

04.

In dit hoofdstuk leggen we uit hoe je de kleur en weergave van het hoofdmenu aan kan passen. Dit wijkt bij het Astra thema wat af van de gangbare werkwijze, daarom geven we er wat extra aandacht aan.

05.

Met het Astra thema van de Sprintersite kan je heel eenvoudig de lettertypes op de site aanpassen. Je kan 1 van de 6 voorgedefinieerde lettertypes pakken of het aan je huisstijl aanpassen.

06.

Aanpassen kleuren

Maak je website helemaal persoonlijk door het gebruik van je favoriete kleuren. Natuurlijk kan je ook eenvoudig de kleuren van je huisstijl instellen. Of neem 1 van de vele kant-en-klare kleurencombinaties.

Bewerken van de inhoud

07.

Het aanmaken van een nieuwe pagina is het meest eenvoudig door een bestaande pagina te kopiëren.  Hiermee behoud je de stijl!

08.

Hoe pas je de teksten aan van de Sprinter Website. En wat is het verschil tussen een koptekst en een tekstverwerkerblok.

09.

Hoe pas je de afbeeldingen aan van de Sprinter Website. Zorg er voor dat de afbeeldingen die je wilt gebruiken klaar staan op je PC of Mac.

10.
11.
12.

Interesse in een Sprinter Website?

Wil je eerst nog eens wat toelichting in een persoonlijk adviesgesprek? Dat kan natuurlijk! Vul eenvoudig het contactformulier in en geef aan wanneer we je het best kunnen bellen.